Evenementen


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Algemene ledenvergadering + workshop Dans

16 maart 2019 | 09:30 - 15:30

Algemene ledenvergadering + workshop Dans

Op 16 maart a.s. wordt de VML Algemene ledenvergadering georganiseerd in het sportgebouw Annapark te Almere. Aansluitend aan de ALV vindt een workshop dans o.v. Balletdanser Andrew Greenwood plaats.

Aanmelden VML2

Programma

9.30 uur Inloop
10.00 uur Aanvang vergadering
12.30 uur Lunch
13.30 Workshop dans o.l.v. Balletdanser Andrew Greenwood

WAAROM IS DANS ZO BELANGRIJK EN HELEND?

Plezier! Mensen dansen in eerste instantie omdat ze het zo leuk vinden. Helaas mist het plezier vaak in danslessen, maar dansen moet leuk zijn voor iedereen. In mijn lessen benadruk ik dat er geen ‘goed’ of ‘fout’ is. Niemand is ‘te vroeg’ en niemand is ‘te laat’. Iedereen is uniek en waardevol precies zoals die is.

Dansen is leuk omdat het expressief is. In wezen doen wij dezelfde oefeningen als fysiotherapeuten doen, maar door daar nog dimensies aan toe te voegen worden die droge oefeningen leuk! Dans spreekt de hele persoon aan en benadrukt iemands mogelijkheden en creativiteit, niet de ziekte of beperking die de persoon ervaart. Dansen is holistisch.

Door te dansen ontstaat er dus een positieve relatie met het lichaam, een herwaardering van wat ons lichaam mogelijk maakt voor ons. We ervaren dankbaarheid en we leren opnieuw te luisteren naar wat het lichaam ons te vertellen heeft. Deze nieuwe verstandhouding is helend. Fun fact: De Franse koning Louis XIV, die zelf graag danste en ballet populair heeft gemaakt, noemde dans de ‘inner healer’. Al zijn soldaten moesten van hem dansen.

Gegevens

Datum:
16 maart 2019
Tijd:
09:30 - 15:30
Evenement Categorie:

Locatie

Sportgebouw Annapark
Sas van Gentlaan
Almere, Flevoland 1324 CT Nederland