Evenementen


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijscholing: “Bewegen en het muzikale brein”

12 oktober 2019 | 09:30 - 12:00

€20

Bijscholing: “Bewegen en het muzikale brein".

Plaats:     MFA Ydershoes, Betmersweg 2, Yde

Datum:    zaterdag 12 oktober 2019

Tijd:         9.30 – 12.00 uur

Kosten:    € 20,- inclusief koffie of thee

Aanmelden:    stuur een e-mail naar info@goudvereg.nl

We willen u uitnodigen voor de bijscholing 'bewegen en het muzikale brein'. Deze scholing wordt georganiseerd door de Stichting Goud Vereg. De inleiding wordt verzorgd door  Robert Harris.

Robert Harris (1949) studeerde piano aan de Southern Illinois University en het Amsterdams Conservatorium en behaalde zijn doctoraal bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens zijn promotiestudie, heeft hij o.a. verschillen in hersenactivaties bij improviserende en niet-improviserende musici onderzocht. Hij is docent aan het Prins Claus Conservatorium, Hanzehogeschool Groningen, en lid van de Research Group Lifelong Learning in Music.

In zijn presentatie ‘Muzikaliteit: een biologische eigenschap’, zal hij laten zien dat muziek meer is dan Kunst of entertainment. Het vermogen om muziek te maken berust op een unieke combinatie van neurale kenmerken die alleen bij de mens voorkomt. De mens is niet allen talig, zij is ook muzikaal.

Daarna volgt er een interactief gedeelte gegeven door Rian Wiersma bewegingswetenschapper en danslerares waarin de link wordt gelegd tussen de theorie en de praktijk.

Meld u aan via een e-mail naar info@goudvereg.nl

Gegevens

Datum:
12 oktober 2019
Tijd:
09:30 - 12:00
Kosten:
€20