Evenementen


Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Opleiding tot FitStap coach voor VML-leden

21 juni 2019

Opleiding tot FitStap coach voor VML-leden

Vrijdag 21 en zaterdag 22 juni te Nijmegen

FitStap is het nieuwe beweegprogramma van de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Naast een beweegdeel (waarvan de basis wandelen is) omvat het programma voeding(sadvies), mentale coaching en cognitieve fitness. Het doel van FitStap is dat de deelnemers een structurele verandering in hun leefstijl doorvoeren, waardoor hun gezondheid ook op de lange termijn verbetert. Voor veel deelnemers is FitStap de eerste stap om (weer) in beweging te komen.

Speciaal voor trainers met een opleiding op niveau 3 of VML-leden met ervaring in het trainen van groepen, biedt KWBN de opleiding ‘FitStap coach’ aan. Door jouw kennis en vaardigheden uit te breiden op het gebied van o.a. voeding, mentale coaching en cognitieve fitness, ben je in staat jouw dienstverlening te verbreden. Zo kun je al voordat mensen in staat zijn deel te nemen aan sportlessen, hen begeleiden in hun eerste stappen op weg naar een gezondere leefstijl.

Een groep van gerenommeerde specialisten verzorgen de modules. De opleiding ‘FitStap coach’ is een opleiding op maat, bestaande uit de volgende onderdelen:

  • Mentale coaching
  • Cognitieve fitness
  • Chronische aandoeningen
  • Gezonde voeding
  • Wandeltechniek
  • FitStap, het programma en de marketing

Alleen gecertificeerde coaches mogen FitStap onder licentie aanbieden. Zij bepalen zelf de prijs van FitStap voor de deelnemers aan hun cursus. Ook kun je kiezen om FitStap te combineren met een ander (sportief) specialisme. Ze combineren diëtisten FitStap met een voedingsadvies en fitnessinstructeurs met een fitnessaanbod. Maar ook verenigingen bieden FitStap aan als opstap naar hun bewegingsactiviteit. FitStap kan dus veelzijdig worden ingezet.

Gegevens

Datum:
21 juni 2019
Evenement Categorieën:
,