Over de VML

Ontstaan en doel van de VML.

De Nederlandse Vereniging van Lesgevers Sport en Bewegen 55 plus (VML) is in 1996 als Nederlandse Vereniging van MBvO-Leid(st)ers begonnen. VML is uitgegroeid tot een vereniging voor lesgevers in sport en beweging. Zij ondersteunt vakbekwaamheid, vak ontwikkeling, vakkennis en rechtspositie.

De Nederlander wordt steeds ouder, een uitdaging voor VML om de kwaliteit en vakbekwaamheid van haar leden te optimaliseren. Met het groeien van de doelgroep, neemt ook het maatschappelijk belang toe. Met meer ouderen worden voorzieningen, regelgeving, gezondheid en gezondheidsbevordering voor senioren steeds belangrijker.

Gezond oud worden moet, net als een pensioen, verdiend worden. Werken aan je pensioen start op jonge leeftijd. Werken aan vitaliteit kan op elke leeftijd en is vooral voor 55-plussers belangrijk. Rust roest, dat weten we allemaal. Bij gezond en vitaal oud worden, hoort voldoende beweging. De leden van VML houden meer dan 300.000 55-plussers in beweging. Een belangrijke maatschappelijke taak! VML steunt, ondersteunt en begeleidt haar leden in het zo goed mogelijk begeleiden van 55-plussers naar een gezond en vitaal leven.

 

Ontstaan en doel van de VML

De Nederlandse Vereniging van Lesgevers Sport en Bewegen 55 plus (VML) is in 1996 als Nederlandse Vereniging van van MBvO-Leid(st)ers begonnen.

Voor wie is de VML?

VML is een beroepsvereniging van gediplomeerde lesgevers sport en spel die bewegingslessen aanbieden aan senioren.

 

Voordelen voor leden

VML maakt zich sterk voor haar leden. Ze stelt adviestarieven op en deelt die met leden en instanties.

 

VML in beweging

VML is er voor gespecialiseerd opgeleid kader, die bewegingslessen aanbiedt voor senioren.

WAT LEDEN ZEGGEN

 • VML zie ik als onderdeel van mijn werk
   VML zie ik als wezenlijk onderdeel van mijn werk. VML doet zinnig en goed werk....
 • Docent
  gymnastiek en sport en spel
  Ik ben lid van de VML, de beroepsvereniging die de lesgeeftarieven bewaakt en knokt voor de rechten...
 • Docent
  Sport en Spel
  Je wilt toch niet alleen lesgeven in je eigen groepje. Ik word gesteund door een organisatie van...

AGENDA

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

NIEUWS

BIJSCHOLINGEN

VML-scholing

VML scholing biedt op verschillende vakgebieden scholingsmogelijkheden aan. Het betreft hier vaak een verdieping ter aanvulling van de basiskennis of bijscholing van nieuwe onderdelen. De scholing is onderverdeeld in de volgende disciplines;
Gymnastiek-, dans-, sport en spel- en zwemkader

Scholingsaanbod

Naast de scholingsactiviteiten van VML zijn ook andere opleidingsinstituten actief. Een greep uit het aanbod treft u hier aan. Voor zover VML hierover is geïnformeerd, staat het aanbod op haar scholingskalender vermeld.

lees meer...