Project Stoelyoga Dans

Project: ’Stoelyoga dans, bewegen op muziek’ bevat zeven dansinstructievideo’s en mp3-bestanden, een liedbundel en informatieve associaties bij de verschillende muziekstukken. Dit project is een samenwerking tussen muziektherapeuten van Stichting Cordaan en Stoelyoga Nederland & Vlaanderen.

Wat is Stoelyoga Dans?

Stoelyoga Dans is een toegankelijke activiteit voor ouderen die zingeving, ontspanning en plezier zoeken. Door yoga en dans te combineren bewegen we op het ritme van diverse muziekstromingen. We laten ons meevoeren door rustige nummers om lichaam en geest te verbinden, we dansen op swingende muziek om conditie en kracht op te bouwen, en we zingen mee met nummers van vroeger. Iedereen doet mee naar eigen kunnen. Dansen en zingen zijn geweldige methodes om fysieke en psychische moeilijkheden even helemaal los te laten. Stoelyoga Dans brengt je lichaam in beweging, traint je hersenen en laat je hart een vreugdedansje maken.

Voor wie is Stoelyoga Dans?

‘Stoelyoga Dans, bewegen op muziek’ is bedoeld voor ouderen die van muziek en dansen houden. Stoelyoga- en MBVO-docenten kunnen Stoelyoga Dans gebruiken tijdens hun lessen. Ook is het geschikt voor vrijwilligers, activiteitenbegeleiders en anderen die een dansactiviteit met ouderen willen doen. Alles is gratis te downloaden via: https://www.stoelyoga-nederland.nl/project-stoelyoga-dans/

Met dit project hebben wij de wens om zoveel mogelijk mensen te verbinden, te laten dansen, meezingen of luisteren om vreugdevol samen te zijn.

Helpt u mee onze wens te verwezenlijken? Breng uw achterban en docenten op de hoogte van dit project en extra leuk als u ons dit laat weten. Wij wensen u veel dansplezier.