Scholing

 1. .

Scholing

Wanneer moet je bijscholen?

Diverse organisaties in het land organiseren scholingen, workshops, cursussen en opleidingen op het gebied van sport en bewegen voor senioren.

Voor zover VML hierover is geïnformeerd, staat het aanbod op haar scholingskalender vermeld.

Je beslist zelf of de tijd rijp is om deel te nemen aan scholingen. Maar ook de organisaties waarvoor je werkt of de deelnemers hebben soms hun eisen of wensen. Of de veranderde maatschappij vraagt om vernieuwing, aanpassingen e.d.
De meeste docenten werken zelfstandig en er is weinig 'verplicht' en dat geldt vooral voor 'bijkomstigheden' als bijscholing. Toch is het goed om je van tijd tot tijd af te vragen of je niet wat bijscholing kunt gebruiken.

Redenen om bij te scholen

Specialiseren of verbreden
Het kan om allerlei redenen nuttig zijn je te specialiseren of te verbreden in je vakgebied. Je wordt unieker door meer specialistische kennis, en je bent op meer gebieden inzetbaar als je je kennis juist verbreedt. Specialisatie of verbreding vergt in de meeste gevallen extra scholing. Hoe meer je je specialiseert, hoe noodzakelijker het is om je met enige regelmaat weer bij te scholen.

Nieuwe ontwikkelingen
Er kunnen zich in jouw vakgebied nieuwe ontwikkelingen voordoen. Het is zaak om daarvan op de hoogte te zijn en je te bekwamen in de kennis en vaardigheden die die ontwikkelingen met zich meebrengen.

Jezelf verbeteren
Misschien geef je al heel lang les, maar heb je een gevoel dat bepaalde aspecten voor verbetering vatbaar zijn.
Behalve aan verbetering van vakinhoudelijke aspecten kun je dus denken aan verbetering van b.v. hoe ga ik mijn lesgeefproduct in de markt zetten.

Scholingskalender

WAT LEDEN ZEGGEN

 • VML zie ik als onderdeel van mijn werk
   VML zie ik als wezenlijk onderdeel van mijn werk. VML doet zinnig en goed werk....
 • Docent
  gymnastiek en sport en spel
  Ik ben lid van de VML, de beroepsvereniging die de lesgeeftarieven bewaakt en knokt voor de rechten...
 • Docent
  Sport en Spel
  Je wilt toch niet alleen lesgeven in je eigen groepje. Ik word gesteund door een organisatie van...

AGENDA

NIEUWS

BIJSCHOLINGEN

VML-scholing

VML scholing biedt op verschillende vakgebieden scholingsmogelijkheden aan. Het betreft hier vaak een verdieping ter aanvulling van de basiskennis of bijscholing van nieuwe onderdelen. De scholing is onderverdeeld in de volgende disciplines;
Gymnastiek-, dans-, sport en spel- en zwemkader

Scholingsaanbod

Naast de scholingsactiviteiten van VML zijn ook andere opleidingsinstituten actief. Een greep uit het aanbod treft u hier aan. Voor zover VML hierover is geïnformeerd, staat het aanbod op haar scholingskalender vermeld.

lees meer...