Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

VML geeft veel informatie over het vakgebied. Toch zijn er soms vragen van leden die ook voor anderen van belang zijn. Daarom hebben we die onder dit hoofdstuk opgenomen. Zo veel mogelijk anoniem, omdat het gaat om de casus. Uit de opmerkingen en antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend. Elke situatie kan weer anders zijn. Neem contact op met ons secretariaat als u over uw specifieke situatie, meer informatie wenst.

Van leden

Waarom ben ik lid geworden van de VML

 1. Ik ben lid geworden van de VML omdat ik het belangrijk vind dat ik gesteund wordt door een beroepsvereniging die de lesgeeftarieven bewaakt en knokt voor de rechten van de lesgevers.
 2. Je wilt toch niet alleen lesgeven in je eigen groepje. Een ieder wil toch gesteund worden door een organisatie van gelijkgestemden die hetzelfde willen. VML komt voor haar leden op!
 3. Ik ben lid van een vakvereniging de VML en ik houd mij graag aan de tarieven die door hen worden geadviseerd en bewaakt. Bovendien voel ik mij ‘eenzaam’ zonder de VML. Mijn ideeën en vakbekwaamheid worden door de VML gerespecteerd, ondersteund en ook u als opdrachtgever zich met vragen wenden tot mijn vakvereniging de VML.
  Graag verwijs ik u naar hun website (Doetie)

MBvO

 1. De subsidie kranen worden dicht gedraaid en de wet op de WMO zal hopelijk nieuw licht doen schijnen op de noodzaak om het onderwerp bewegen in de wijken op de kaart te zetten. Niet 1 op 1 maar bewegen in een groep. Yes dat is MBvO

Waarom een gekwalificeerde docent

 1. Waarom moet MBvO en GALM activiteiten onder leiding staan van een gekwalificeerde docent?
  Omdat een gekwalificeerde MBvO en GALM docent beschikken over didactische kwaliteit die aansluiten bij de beginsituatie en de ambities van de deelnemer. Deze docenten erkennen en waarderen de verschillen van de deelnemers en leveren maatwerk.

 

WAT LEDEN ZEGGEN

 • VML zie ik als onderdeel van mijn werk
   VML zie ik als wezenlijk onderdeel van mijn werk. VML doet zinnig en goed werk....
 • Docent
  gymnastiek en sport en spel
  Ik ben lid van de VML, de beroepsvereniging die de lesgeeftarieven bewaakt en knokt voor de rechten...
 • Docent
  Sport en Spel
  Je wilt toch niet alleen lesgeven in je eigen groepje. Ik word gesteund door een organisatie van...

AGENDA

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

NIEUWS

BIJSCHOLINGEN

VML-scholing

VML scholing biedt op verschillende vakgebieden scholingsmogelijkheden aan. Het betreft hier vaak een verdieping ter aanvulling van de basiskennis of bijscholing van nieuwe onderdelen. De scholing is onderverdeeld in de volgende disciplines;
Gymnastiek-, dans-, sport en spel- en zwemkader

Scholingsaanbod

Naast de scholingsactiviteiten van VML zijn ook andere opleidingsinstituten actief. Een greep uit het aanbod treft u hier aan. Voor zover VML hierover is geïnformeerd, staat het aanbod op haar scholingskalender vermeld.

lees meer...