Start opleiding KNGU

nov 15, 2021 | Nieuws

Opleiding KNGU
Binnenkort start bij de KNGU de nieuwe sportopleiding, trainer-coach niveau 3.

Fundamentfase
De opleiding bestaat uit een fundamentfase, deze volg je samen met cursisten uit verschillende disciplines. Je gaat aan de slag met pedagogisch en didactisch handelen. Ook krijg je inzicht in de breed motorische ontwikkeling van sporters. Deze fase bestaat uit twee digitale en twee fysieke meet-ups.

Disciplinefase 
Daarna ga je verder met de disciplinefase, deze volg je samen met cursisten in de door jouw gekozen discipline. Deze zal verdeeld over het land gepland worden. Deze zal niet altijd op dezelfde locatie plaatsvinden als jouw fundamentfase. Dit zal namelijk afhankelijk zijn van welke discipline je kiest.
Binnen jouw disciplinefase ga je onder andere aan de slag met methodiek en trainingsleer en blessurepreventie.

Blended learning
Blended learning is de nieuwe manier van opleiden. Dit is een mix van digitale en fysieke leeractiviteiten. Naast de online e-learnings en lesmomenten, ontmoet je cursisten tijdens opleidingsdagen en ga je aan de slag met praktijkopdrachten op je stageclub. Je rondt de opleiding af met een portfolio- en praktijkbeoordeling.
De doorlooptijd is gemiddeld 10 maanden. Bij een positieve beoordeling ontvang je het diploma en licentie trainer-coach niveau 3. Hiermee mag je zelfstandig lesgeven in de discipline die je hebt gevolgd.

Voor seniorensport wordt momenteel i.s.m. VML hard gewerkt aan de discipline fase (Masters). Hierdoor gaat het intentioneel lesgeven uit de MBvO methodiek niet verloren.
Deze discipline fase gaat in september van start.
Hopelijk is dit het begin van een toestroom van nieuwe collega’s met een kwaliteitsopleiding. En in het najaar dus een kans om nieuwe collega’s in het werkveld te krijgen specifiek voor senioren.
Deel deze informatie in je netwerk, zodat zoveel mensen op de hoogte raken van deze nieuwe ontwikkeling!

Bekijk opleidingen KNGU