VML sluit zich aan bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid

De Nederlandse Vereniging van Lesgevers Sport en Bewegen 55 plus (VML) heeft zich aangesloten bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid. Met het groeien van de oudere doelgroep neemt ook het maatschappelijk belang toe van deze groep toe. Bewegen, gezondheidsbevordering, voeding en helaas ook eenzaamheid zijn belangrijke thema’s voor onze doelgroep.

De Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid is een landelijk netwerk dat zich sinds 2018 inzet tegen eenzaamheid. Alle bedrijven en instellingen die aangesloten zijn bij de coalitie, doet dat vanuit zijn of haar core business en in samenwerking met elkaar. Dit creëert een beweging met als doel een voelbaar verschil te maken voor ouderen in eenzaamheid. Het welzijn van de ouderen in onze samenleving is voor VML het belangrijkste thema. Wij ondersteunen en onze leden in het zo goed mogelijk begeleiden van 55-plussers naar een gezond en vitaal leven.

Op de website Een tegen Eenzaamheid, een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, vind je meer informatie over eenzaamheid. Ook vind je er voorbeelden van lokale aanpak en wat je zelf kunt betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt.

Hier kunt u de VWS-factsheet van Een tegen eenzaamheid bekijken.