Voor wie is de VML?

Voor wie is VML?

VML is een beroepsvereniging van gediplomeerde lesgevers sport en spel die bewegingslessen aanbieden aan senioren. Onze leden zijn vaak werkzaam bij welzijnsorganisaties, sportverenigingen, zorginstellingen, in loondienstverband of als zzp-er. Je kan lid worden van VML als je in het bezit bent van een landelijk Rijkserkend MbvO-diploma en/ of een landelijk certificaat van een opleiding voor lesgevers sport– en bewegen vijfenvijftig plus (niveau 3) of aspirant lid worden, indien je nog in opleiding bent.

Vaak zijn deze lesgevers solistisch werkzaam. Naast vakinhoudelijke zaken is er dan weinig tijd om de rechtspositie, tarieven en nieuwe inzichten in lesprogramma’s goed bij te houden. VML-leden kunnen voor al die zaken terugvallen op hun vereniging van meer dan 500 collega’s in Nederland.

Daarnaast geeft VML algemene informatie over overeenkomsten en zakelijke verzekeringen. Met VML heb je er in één keer ruim 500 enthousiaste collega’s bij. Collega’s waar je ideeën mee kunt uitwisselen over alles wat met lesgeven te maken heeft en die hun ervaringen graag met je delen.

 

Ontstaan en doel van de VML

De Nederlandse Vereniging van Lesgevers Sport en Bewegen 55 plus (VML) is in 1996 als Nederlandse Vereniging van van MBvO-Leid(st)ers begonnen.

Voor wie is de VML?

VML is een beroepsvereniging van gediplomeerde lesgevers sport en spel die bewegingslessen aanbieden aan senioren.

 

Voordelen voor leden

VML maakt zich sterk voor haar leden. Ze stelt adviestarieven op en deelt die met leden en instanties.

 

VML in beweging

VML is er voor gespecialiseerd opgeleid kader, die bewegingslessen aanbiedt voor senioren.

WAT LEDEN ZEGGEN

 • VML zie ik als onderdeel van mijn werk
   VML zie ik als wezenlijk onderdeel van mijn werk. VML doet zinnig en goed werk....
 • Docent
  gymnastiek en sport en spel
  Ik ben lid van de VML, de beroepsvereniging die de lesgeeftarieven bewaakt en knokt voor de rechten...
 • Docent
  Sport en Spel
  Je wilt toch niet alleen lesgeven in je eigen groepje. Ik word gesteund door een organisatie van...

AGENDA

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

NIEUWS

BIJSCHOLINGEN

VML-scholing

VML scholing biedt op verschillende vakgebieden scholingsmogelijkheden aan. Het betreft hier vaak een verdieping ter aanvulling van de basiskennis of bijscholing van nieuwe onderdelen. De scholing is onderverdeeld in de volgende disciplines;
Gymnastiek-, dans-, sport en spel- en zwemkader

Scholingsaanbod

Naast de scholingsactiviteiten van VML zijn ook andere opleidingsinstituten actief. Een greep uit het aanbod treft u hier aan. Voor zover VML hierover is geïnformeerd, staat het aanbod op haar scholingskalender vermeld.

lees meer...